Запит зворотнього дзвінка
X

Уведіть код для перевірки

2473

Продукція

Перга

Перга в стільниках, чи перга очищена. Що обрати.
З точки зору споживача відмінність полягає лише в товарному вигляді продукту, однак різниця значно більша. При вживанні перги з метою лікування важливо споживати якісний продукт. І це питання не стосується добросовісності бджоляра чи сумлінної роботи бджіл. Пергу неможливо штучно культивувати або фальсифікувати. Щоб досягти повного цілющого ефекту, необхідно зберігати пергу в натуральному вигляді, максимально зменшити будь-який вплив на неї (світла, температури, кисню). Тому ми рекомендуємо Вам придбати пергу в стільниках (в її природній, найнадійнішій упаковці) і споживати свіжовидобутою з комірок стільників. Однак цей процес трудомісткий і досить складний. Для тих, хто не має часу чи бажання видобувати пергу власноруч, ми пропонуємо очищену пергу, яка також частково зберігається в своїй природній упаковці. 

 

Що таке перга
Перга, або «бджолиний хліб» – маловідомий серед широкого загалу продукт бджільництва. Зазвичай пергу вважають тим самим пилком або обніжжям бджолиним. Насправді за дією на організм людини це зовсім різні продукти. 

Щоб зрозуміти відмінність перги й пилку, розглянемо процес створення бджолами перги. 

Бджілка приносить до вулика по дві обніжки з пилку і складає їх у комірку стільника. В одній комірці накопичується до 18 грудочок обніжжя. Інші бджоли додають до нього секрет слинних залоз, утрамбовують обніжжя і заливають його медом. Перетворення такої суміші в пергу супроводжується біохімічними процесами, в яких беруть участь переважно такі види мікроорганізмів – цукрові гриби, дріжджі, лактобацили, молочнокислі та водневі бактерії. Під їх дією відбувається молочнокисла ферментація, що має чотири фази мікробіологічної діяльності. 

Перша характеризується розвитком різних груп мікроорганізмів, у тому числі і дріжджів. Під час другої фази ферментації підвищується кислотність суміші та збільшується вміст вітамінів групи В. Третя фаза характеризується зникненням стрептококів та розвитком лактобацил, більш інтенсивним продукуванням молочної кислоти. Під час четвертої фази кислотність сягає рН 4,0-4,2. 

Обніжжя, складене в стільники стає мікробіологічно активним. Під впливом секрету щелепних залоз бджіл пилкові зерна за 1 - 2 дні втрачають здатність до проростання. Молочна ферментація перги завершується через 15 днів. Загалом з перги виділено понад 100 видів дріжджів, які синтезують вітаміни, збагачують пергу деякими білками, ліпідами, ферментами. Молочна кислота, що утворилась за час ферментації, разом з сполуками, які мають антибіотичні властивості, сприяє консервації продукту і запобігає його псуванню. 

Мінеральний склад перги та обніжжя бджолиного подібний, однак за мікробіологічним складом перга переважає всі серед природних і синтетичних продуктів. 

Назва

Пилок

Перга

Білки

24,06

21,74

Жири

3,33

1,58

Вуглеводи

18,5

34,8

Мінеральні речовини

2,55

2,43

Молочна кислота

0,55

3,06

рН

6,5

4,3

 

Перероблений бджолами пилок, або перга має більш цінні властивості порівняно зі свіжозібраним пилком. Вона краще засвоюється організмом людини, завдяки наявності в ній біологічно активних речовин, довше зберігається, не втрачаючи цілющих властивостей. При регулярному вживанні її підвищується рівень гемоглобіну, знижується рівень холестерину, поліпшується загальний стан, підвищується апетит, нормалізується діяльність систем організму. 

Цього унікального продукту ніколи не буває багато – бджоли виробляють її в обмеженій кількості. Вона є безцінним продуктом бджолиного гнізда. 

 

Як правильно вживати пергу
Всі продукти бджільництва і перга в тому числі краще засвоюються після взаємодії зі слиною, тому їх необхідно якомога довше тримати в роті, розсмоктуючи, щоб поживні речовини засвоїлись через слизову оболонку рота. Не можна запивати пергу будь-якою рідиною протягом як мінімум 30 хв. Побічних результатів це, звичайно, не викличе, однак значно зменшить ефективність цінного продукту та призведе до витрат перги без особливої користі для організму. 

 

Протипоказання до вживання перги
1. індивідуальна непереносимість продуктів бджільництва взагалі або перги чи квіткового пилку зокрема; 

2. виражені форми діабету. При помірному цукровому діабеті вживання суміші може проводитись під контролем вмісту цукру в крові та під наглядом лікаря; 

3. дітям молодше 5 років обережно призначають пергу через схильність до алергій. 

 

Лікування пергою
Пергу використовують при лікуванні колітів, хронічних закрепів, гепатитів, хронічного запалення передміхурової залози, імпотенції та в комплексній терапії серцево-судинних захворювань. Останнім часом інтерес до перги значно зріс завдяки багатьом її перевагам порівняно з квітковим пилком. 

Разова доза лікування пергою, яка забезпечує стимуляцію захисних сил організму, складає для дорослої людини від 1 до 2 г (5-10 гранулок) в день, для дитини від 0,5 до 1 г (2-5 гранулок) в день при двократному або трикратному вживанні. Збільшення разової дози не дає суттєвого ефекту, оскільки для стимуляції організму використовується саме така кількість перги, решта засвоюється як калорійний продукт. 

Лікування розладів статевої сфери. Під дією перги покращується кровопостачання нижньої частини тіла і периферичних органів, тому вона використовується для підвищення потенції, лікування чоловічого безпліддя, аденоми простати. Для підвищення потенції пергу приймають регулярно 1 раз на день, при активному сексуальному житті – 2-3 рази на день. Кількість сперматозоїдів при цьому зростає в 2-3 рази, підвищується їх рухливість. 

Бджолиний хліб позитивно впливає на стан здоров’я вагітних жінок і розвиток плоду. Споживати пергу бажано в перший триместр вагітності, щоб попередити токсикози і викидні та в останній триместр – для підвищення імунітету матері і дитини. В післяродовий період перга швидко відновлює втрату крові і сили породіллі, покращує лактацію. Приймають пергу 1-2 рази на день по 2 г. Перед прийманням перги вагітним і породіллям слід проконсультуватись з лікарем. 

Використання перги при гіпотонії та гіпертонії. Перга є високоенергетичним продуктом, тому сприймання її організмом залежить від часу вживання – натщесерце чи після їди. Навіть невеликі дози перги посилюють приток крові до шлунку. Тому при вживанні до їди посилений приток крові до шлунку знижує кров’яний тиск. Люди, що мають гіпотонію або нормальний кров’яний тиск відчувають дискомфортний стан в результаті відтоку крові від голови. Через 30-40 хв тиск нормалізується і неприємні відчуття зникнуть. Саме тому приймання перги до їди можна рекомендувати гіпертонікам, для яких це буде спосіб ефективного зниження і відновлення тиску до нормального. Гіпотонікам та людям з нормальним кров’яним тиском рекомендується вживати пергу після їди. 

Лікування післяінсультних станів. Як показують дослідження, мозкове кровопостачання відновлюється при будь-яких формах інсульту, які викликані закупоркою судин, а також їх розривом внаслідок крововиливу. Позитивні результати спостерігаються при черепно-мозкових травмах. Зростає еластичність судин, відновлюється функціонування уражених мозкових центрів. Хворим в коматозному стані при інсульті бджолиний хліб давали невеликими дозами близько 1 г (на кінчику чайної ложки) під язик 4-5 разів в день. Під дією слини розпочинається всмоктування поживних речовин і запускається програма відновлення організму. З коми хворі виходили на другий день, через три дні починали сидіти, а через тиждень ходити. 

Лікування пергою допомагає і людям похилого віку, у яких розвивається втрата пам’яті – вони повертаються до нормального стану. 

Профілактика та лікування інфекційних захворювань. Бджолиний хліб – прекрасний профілактичний засіб для дорослих і дітей. У випадку профілактики необхідно приймати дітям 0,5 г, дорослим – 2 г в день, ретельно розсмоктуючи її під язиком. Вже на третій-четвертий день відчувається приплив нових сил, знижується втомлюваність. Проведений курс (40 г) стабілізує імунну систему і тому навіть при масових захворюваннях грипом та ГРВІ висока ймовірність того, що людина зовсім не захворіє, або перенесе захворювання дуже легко. 

При лікуванні грипу, ГРВІ, ангін, фарингітів, гепатитів на один курс необхідно 60-100 г перги. Приймання препарату збільшується до 3-4 разів в день по 2-4 г (так саме, поклавши під язик і не запиваючи водою протягом 30 хв). 

Лікування харчової алергії, шкірних та інших захворювань. Перга лікує харчову алергію у дітей, що викликана низьким імунітетом і нестачею вітамінів та мінеральних речовин. При клінічних випробуваннях у дітей, що страждали алергією та були вкриті висипами, на 4-5-й день приймання цієї біодобавки шкірний прояв хвороби повністю зникав. В цих випадках дітям препарат призначається 3 рази на день по 0,5 г. Перед вживанням перги обов’язково проводять пробу на сприймання організмом продуктів бджільництва. 

За допомогою перги лікують такі захворювання як псоріаз, нейродерміт, екземи, герпес. Препарат вживають 3-4 рази на день по 2-4 г. Додатково застосовують крем з прополісом для змащування уражених ділянок шкіри. 

Цікаві результати були отримані при лікуванні пергою шлунково-кишкових захворювань – гастриту, коліту, виразок шлунку та дванадцятипалої кишки. Під дією бджолиного хліба мікрофлора та слизова кишечника відновлювались вже на 3-4-й день. Приймання препарату при лікуванні цих захворювань – 3 рази на день по 2-4 г.